Jouw adem

 

Ben jij al bewust met je ademhaling bezig, of nog niet? Beide kan en is uiteraard helemaal okay!

Naast mijn opleiding tot ademcoach heb ik zelf heel veel gehad aan verschillende boeken die over de adem gingen en die boeken wil ik graag met je delen.

Voor als je het, net als ik, fijn vindt om meer over de adem te leren en te lezen. Want de manier om de kracht van je eigen adem te leren kennen, is door het te ervaren!

 

Mijn top vijf!

 

Er zijn uiteraard heel veel verschillende ademboeken geschreven, maar hieronder vind je mijn top 5!

 

1. Het nieuwe ademen
Dit boek is de Nederlandse vertaling van het Engelstalige boek Breath en geschreven door James Nestor.
Voor mij is dit met stip de nummer 1 qua ademboeken. Het is dan ook niet zo gek dat de Engelse versie Breath na uitkomen in 2020 direct New York Times bestseller was. James heeft ontzettend veel onderzoek gedaan naar verschillende ademmethodes en deze uiteengezet in dit mooie boek.

 

2. Gewoon ademhalen
Gewoon ademhalen is de Nederlandse versie van het Engelstalige boek Just Breath wat geschreven is door Dan Brulé.
In dit boek vind je verschillende ademhalingstechnieken voor verschillende doeleinden.  Bijvoorbeeld op stress, gezondheid en productiviteit. Dan Brulé deelt zijn ervaringen betreffende de adem op een zeer toegankelijke manier. Wat mij betreft een compleet handboek over de ademhaling.

 

3. De Wim Hof Methode
Eerst werd hij gezien als die rare man die in zijn zwembroek koude gebieden trotseerde. Later bleek hij veel meer dan dat en heeft hij zelfs verschillende wereldrecords op zijn naam staan. In dit boek, wat geschreven is in 2020 door Wim Hof, vertelt hij zijn (levens)verhaal. Je kunt in dit boek vinden hoe je koude training met ademoefeningen ( de Wim Hof Methode) kunt inzetten voor een optimaal werkende lichaam en geest.

 

4. Start vandaag met ademen
Dit boek is geschreven door Marleen van den Hout en Robert Bridgeman. In hun boek geven zij handvatten om met behulp van een nieuwe ademmethode de kwaliteit van leven te optimaliseren. Het boek Start vandaag met ademen gaat over het toepassen van ademhalingstechnieken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

 

5. Werkboek hyperventilatie, angst en paniek
Dit boek is een heel praktisch, goed uitgelegd handboek over wat hyperventilatie is, wat er gebeurt in het lichaam wanneer je een paniekaanval hebt en wat je kunt doen om het te verhelpen. In dit boek staan tips, krijg je meer inzicht in je denk- en leefpatroon en leer je eenvoudige oefeningen. Helaas bestaat er geen toverformule, maar er is gelukkig wel wat te doen aan hyperventilatie en aan paniekaanvallen.

 

Wanneer je op de titels van de bovenstaande boeken klikt, word je doorgeleid naar Bol.com en kun je de boeken die in mijn top 5 staan zelf aanschaffen. Super fijn om thuis als naslagwerk te hebben of om meer over de adem te leren.

 

Laat je het me weten welk boek jij gaat lezen om meer over de adem te weten te komen? Vind ik echt heel leuk!