Versterk je immuunsysteem

Juist in deze tijd is het hebben van een sterk immuunsysteem ontzettend belangrijk. Maar hoe pak je dat aan? Ben je er klaar voor om jouw fantastische interne beschermingssysteem weer eens flink wakker te schudden?

 

Hoe versterk ik mijn immuunsysteem middels ademwerk?

Er zijn veel manieren om aan je immuunsysteem te werken, ademwerk is daar onderdeel van. Net zo goed als voldoende bewegen en gezonde voeding.

 

Een sterk immuunsysteem kan er niet voor zorgen dat je nie besmet wordt met een nieuw virus, maar een goed immuunsysteem helpt je wel dat je minimaal last hebt van de besmetting. En dat is uiteraard wat we willen.

 

Door bijvoorbeeld ademwerk te combineren met koudetraining, sterk je jouw immuunsysteem enorm. De wellicht bekende Wim Hof Methode is hier een heel goed voorbeeld van. Door deze ademtechniek voorzie je het lichaam van veel zuurtsof, wat in iedere lichaamscel gepusht wordt. Dit zorgt voor veel energie en activeert het zelf helend vermogen van het lichaam. Bij koudetraining hoef je trouwens niet uren in een ijsbad te gaan zitten om het positieve effect op je lichaam te kunnen ervaren, koud afdouchen werkt ook! Dit kun je rustig opbouwen, tot je ongeveer 60 seconden ontspannen onder de koude douche kunt blijven staan.

 

Rust

Ook rust van het lichaam is heel belangrijk, EN ook rust kun je regelen met je adem. Door rustig in- en uit te ademen, en je ademhalingen te tellen, zorg je voor rust in het lichaam. Je kunt bijvoorbeeld 3 seconden inademen, zes seconden uitademen en even wachten. Daarna adem je weer 3 seconden in, zes seconden uit etc… Als dit je makkelijk afgaat kun je de adem verlengen, vier seconden in, acht seconden uit. Wanneer je dit vijf minuten doet, zul je voelen dat je lichaam ontspannen aanvoelt. En een ontspannen lichaam is veel weerbaarder tegen virussen & bacterien.

 

Gezonde voeding

Daarnaast is voeding ontzettend belangrijk. Een inkoppertje wellicht, maar oh zo belangrijk! Genoeg vitamine C, vezelrijke voeding, genoeg eiwitten, Zink, selenium en vitamine D dragen ook bij aan een gezond lichaam en een goed afweersysteem.

 

Stress

Verder is stress echt een killer voor je afweersysteem, dus lekker naar buiten om te wandelen, spelen met je kids, dansen, een goed boek lezen, een bad nemen of een andere activiteit waar je blij van wordt draagt bij aan een gezond lichaam en een sterk immuunsysteem.

 

Zorg goed voor je gezondheid!

 

Liefs,

Annemijn